Feministisen kesäpäivän satoa

Feministinen kesäpäivä kokosi  jälleen yhteen  feministisestä toiminnasta kiinnostuneita kokeilemaan uusia juttuja ja tutustumaan meneillään oleviin feministiseen proggiksiin.

Tällä kertaa tapahtumalle löytyi tilat nuorten toimintakeskus Hapesta, josta helsinkiläiset järjestöt voivat varata tilaa tapahtumilleen ilmaiseksi. Hapessa on tilava alasali, rauhallisempia kokoushuoneta yläkerrassa sekä erilaisia taide- ja kulttuuritekemisen apuvälineitä (dj-kamoista pinssikoneeseen). Päivän aikana meitä muonitti alakerran kahvila Vety herkullisilla vegaani- ja kasvistuotteilla ja erinomaisen hyvällä kahvilla.

 

Proggikset

Päivän antiin kuului eri feminististen projektien esittelyitä. Saimme esittelyt Tyttöjen Talon ja Poikien Talon toiminnasta, tulevasta tyttöjen rockmusiikkileiritoiminnasta (ks. Voiman artikkeli aiheesta) – mukaan pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen girlsrockfinland@gmail.com,  sekä klubeja ja kursseja järjestävän avoimen kulttuurikollektiivin Utopian toiminnasta, jonka toimintaan pääsee mukaan tarjoutumalla vapaaehtoiseksi osoitteeseen utopiahelsinki@gmail.com.

Vastaperustettu Suomen nais- ja feministifilosofien yhdistys (NFY) kävi esittäytymässä ja toivottamassa tervetulleeksi liittymään jäseneksi. Yhdistyksen tarkoitus on tukea naisten ja feministifilosofien filosofian tekemistä ja auttaa pitämään yhteyttä eri toimijoiden välillä. Yhdistyksen perustettiin yhteisestä tuumailusta: nyt kun yliopisto on kriisissä, monet hyvät tyypit lähtevät pois, ja monet näistä hyvistä tyypeistä tuntuvat olevan naisia. Yhdistys ehkäisee tämän verkoston purkautumista ja katoamista. NFY tulee järjestämään seminaareja, lukupiirejä ja muita tapahtumia. Yhdistyksen jäsenyys on ilmainen, ja yhdistykseen voi liittyä lähettämällä sähköpostia yhdistyksen puheenjohtajalle osoitteeseen virpi.lehtinen@helsinki.fi, viestiin riittää ilmaisu halukkuudesta liittyä yhdistyksen jäseneksi sekä omat yhteystiedot.

 

 

 

 

 

 

Saimme myös  kuulla Helsinkiin perustettavasta sateenkaarikirjakaupasta, joka olisi kirja-, musiikki-, elokuva- ja lahjatavarakauppaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sekä feministeille. Tulevasta kaupasta on juttu Sylvissä, joka on vapaaehtoisvoimin pyörivä anti-naistenlehti netissä. Sylvi on osuuskuntamuotoinen nettijulkaisu, joka vielä toistaiseksi toimii vapaaehtoistyön varassa – jos haluat kirjoittaa lehteen, ota heihin rohkeasti yhteyttä netin kautta!

Perustamisvaiheessa on myös queerpornolehti Menage a trois, josta löytyy lisää tietoa täältä. Jos haluat mukaan lehden tekemiseen, lähetä viestiä osoitteeseen menageatrois@inbox.com.

Feminististä kesäpäivää järjestänyt sukupuolentutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö Vastakarva esittäytyi ja toivotti tervetulleeksi tapahtumiinsa. Niistä saa tietoa Vastakarvan facebook-ryhmän kautta sekä liittymällä sähköpostituslistalle vastakarva-l@helsinki.fi. Listalle liitytään lähettämällä viesti ”subscribe vastakarva-l tähän.oma.sähköpostiosoite@jotakin ” osoitteeseen majordomo@helsinki.fi.

Feministinen kollektiivi kertoi järjestävänsä erilaisia ruumillisuuteen, kokemuksellisuuteen ja tilaan liittyviä hörhellyksiä, jotka ovat avoimia kaikille. Niistä saa tietoa täältä.

Situationismin ja hulluttelun hengessä ja yleisen luovuuden puuskassa toimiva leikki-kollektiivi tiedottaa avoimista leikkitapaamisista Nolla käytöksessä –blogissaan. Tavoitteena on käytännön leikin tutkimus, ympäristön tarkastelu uusin silmin ja itse leikkiminen!

Uusien juttujen kokeilua työpajoissa

Päivän työpajoja oli vetämässä feministisestä näkökulmasta koko joukko osaajia.

Sarjakuvatyöpajassa mm. Rakkat siskot –sarjakuvaa piirtävä Miia Vistilä opasti aloittelijoita tarinan kertomisessa kuvaruutujen keinoin.

Heidi Kankaan kaupuntitilaleikkityöpajassa uppouduimme takaisin lapsuuden mielikuvitusleikkeihin ja etsimme kaupunktilassa aarteita, löysimme feministisiä viestejä ja kirjoitimme kirjeitä. Lisää leikkejä on luvassa leikki-kollektiivin avoimissa leikkitapaamisessa, tsekkaa tietoja täältä.

Dj-työpajoissa oli mahdollista oivaltaa, miten helppoa biisien miksaaminen oikeastaan onkaan! Tämän työpajan jälkeen ei enää arastelua bileitten musiikkivalintojen valitsemisessa tai seremoniamestarina toimimisessa!

Graffitityöpajassa uskaltauduimme Suvilahden luvallisille graffitiseinälle kokeilemaan graffitien tekoja. Yksin aloittelijana graffitien tekemisen aloittaminen on vaikeaa, mutta porukalla ja opastuksella siihen saa hyvän tatsin. Tästä on hyvä jatkaa! (Päätimme ottaa uusiksi graffitintekosession!)

Burleskityöpajassa askarreltiin burleski-esityksessä käytettäviä tasseleita, nännit peittäviä hapsullisia pieniä koristeita, jotka burleksitanssija jättää viimeiseksi ylleen (ja joita voi myös heilutella villisti). Burleskissa erilaiset kehot voivat esiintyä ja olla haluttavia, toisin kuin seksitisessä striptease-kontekstissa.

…. tästä on hyvä aloittaa tuleva ikimuistoinen kesä 2012 uusien juttujen ja harrastusten parissa!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s