Ruumiillinen opintopiiri on alkanut!

Koska olet viimeksi syventynyt ruumiilliseen olemiseesi? Entä milloin olet jakanut toisten kanssa mielikuviasi ja pohdintojasi ruumiillisista kokemuksista?

Käynnistimme kehollisen opintopiirin luodaksemme tilaa itsellemme ruumiillisina olioina. Opintopiirillämme ei ole yhtä vetäjää, vaan suunnittelemme, teemme ja keskustelemme yhdessä. Opintopiirin keskiössä on ruumiillisen kokemuksen tarkastelu, ja siihen syventyminen toiminnan ja keskustelun keinoin.

Jos on oppinut jonkin kehollisen tekniikan tai saanut jonkun kokemuksellisen oivalluksen, opintopiirissä on tilaisuus jakaa se muille. Se voi olla liikettä, leikkiä, tanssia, painia,  kontakti-improa, äänenkäyttöä, mitä vaan. Ruumiilliset harjoitteet herättävät meissä muistoja ja mielikuvia, ja toiminnan ja keskustelun avulla opintopiirissä tutkaillaan ruumiista tehtyjä tulkintoja. Piirissä on tilaa kyseenalaistaa liikunnan normeja ja ruumiin kuria ja siten luoda tilaa omalle kokemukselle, omille tarpeille ja niistä lähteville tavoille hahmottaa maailmaa.

Onko kehon lupa olla väsynyt, jännittynyt, veltto, kyvytön tai ruma? Saako se olla rento? Saako siitä ahdistua?

Tarkoituksena on että ruumiilliseen opintopiiriin voi tulla sellaisessa olotilassa kuin on, väsyneenä tai levänneenä. Ruumiillista opintopiiriä varten ei tarvitse pingottaa.

Olemme aloittaneet tapaamiskerrat kuulumiskierroksella, jossa voi halunsa mukaan kertoa sen hetken fiiliksistään, millainen olo on ja mitä päässä pyörii. Sen jälkeen olemme jatkaneet harjoitteilla, joiden ei tarvitse ole mitenkään erikoisia. Esimerkiksi yksi harjoite voi olla, että käperrytään mahdollisimman pieneksi ja tunnustellaan, miltä tuntuu olla  mahdollisimman pieni tässä tilassa? Entä mahdollisimman suuri? Kuinka pitkälle sormeni ja varpaani ulottuvat? Harjoitteet ovat aina synnyttäneet vapaata, reflektoivaa keskustelua: esimerkiksi voisinko ottaa tällaisen asennon julkisessa tilassa?

Seuraava tapaamiskerta on perjantaina 4.2. klo 16.15 Kupolissa (Mannerheimintie 5 B, 7. kerros). Tervetuloa!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s