Tilallisia havaintoja ja tilan luomista

Viime viikonloppuna 21.8. järjestettiin Feministinen Kesäpäivä, jonka tarkoituksena oli tuoda yhteen feministisestä toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä ja käsitellä feminismiä toiminnallisesta näkökulmasta sekä käynnistää yhteiskunnallista feminististä toimintaa. Kesäpäivän ajaksi syntyi tila, jossa pääsi pohdiskelemaan feminismiä ja aktivismia erilaisista näkökulmista erilaisten ihmisten kanssa.

Monissa keskusteluissa sivuttiin tilaan liittyviä kysymyksiä: Puhuttiin siitä, kuinka tärkeää on oma, turvallinen tila, jossa voi olla omana itsenään ja ”omien parissa”. Puhuttiin kaupunkitilassa vaikuttavista kontrolleista ja normeista, ja siitä miten niitä voisi rikkoa ja minkälaista aktivismia kaupunkitilassa voisi harjoittaa. Päivän aikana syntyi paljon ideoita ja uusia projektejakin käynnistettiin – niistä toivottavasti saamme raporttia myöhemmin!

Feministisessä kollektiivissa on viime ajat keskitytty voimauttavan valokuvan menetelmään ja sovellettu sitä omiin tarkoituksiimme. Yhden kuvausretken raportin voi lukea Hajamieli-blogista.

Feministisestä kesäpäivästä kirjoittavat myös:

Kategoria(t): muistio. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Tilallisia havaintoja ja tilan luomista

  1. Paluuviite: Feminismin suhde muihin kamppailuihin « Harhautuneita ajatuksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s